Sanofi

Please choose your country to learn more about
the products available in your market.

Europe
South America
Asia / Australia / Africa

Tar hånd om hosten din

dry symptoms banner1
dry symptoms banner2
monsters banner
Tar hånd
om
hosten din

Slimhoste vs Tørrhoste

Slimhoste1

Hvis hosten låter og kjennes surklende, og du får opp slim, har du det som kalles for slimhoste. Slimhoste kalles gjerne produktiv, siden den hjelper kroppen med å bli kvitt slim som ligger og irriterer i luftveiene.
Ved slimhoste er det avgjørende at du drikker vann jevnlig i løpet av dagen, slik at du får skylt bort slim som sitter i svelget. Hvis det ikke er nok finnes det reseptfrie slimløsende legemidler som kan forsøkes, som for eksempel Bisolvon eller Bisolnatural.

Du kan lese mer om våre reseptfrie produkter for slimhoste her.

Tørrhoste1

Tørrhoste, også kalt uproduktiv hoste, kommer av irritasjon og kløe i luftveiene, og kan låte litt gjøende. Grunnen til at tørrhoste ofte kalles for uproduktiv, er at du ikke hoster opp noe (f.eks slim). Hosten har ingen funksjon i seg selv, utenom å fortelle deg at slimhinnene i halsen er irriterte.
Husk på å drikke vann jevnlig, og unngå drikke som kan irritere svelget (for eksempel brus og andre kullsyreholdige drikkevarer). Du kan også prøves reseptfrie legemidler for tørrhoste på apoteket, som f.eks Bisolduo eller Bisolnatural.

Året rundt er vi eksponert for ytre faktorer som kan føre til tørrhoste og irritert hals. Dette inkluderer klimaanlegg om sommeren, sentralfyring og tørr luft om vinteren og pollen om våren. Videre kan en forkjølelse være forbundet med tørrhoste og irritert hals på grunn av betennelse i svelget. Alt dette kan føre til tørr, irritert og kløende hals, noe som er ubehagelig. Det varer ikke lenge, men det er ubehagelig og plagsomt.2

Symptomer kan være:2

  • Halsirritasjon og ubehag i halsen (tørr og kløende hals)

  • Irritasjon i slimhinnene i munnen

  • Trang til å hoste

Du kan lese mer om våre produkter for tørrhoste her.

Bisolnatural® Complete, lindrer både tørrhoste og slimhoste, og spesielt hoste som skyldes infeksjoner de øvre luftveiene.3 Du kan lese mer om vårt 2i1 produkt for hoste her.

Kilder:
1. Apotek1, https://www.apotek1.no/lunger-og-luftveier/hoste (01.12.2020)
2. Bisolduo sitron/eukalyptus, Bruksanvisning, Juni 2018
3. Bisolnatural Complete, Bruksanvisning, Januar 2017

Du kan også være interessert i

Disclaimer

Ved å bruke denne linken forlater du sanofi-aventis Norge AS sitt nettsted. Denne linken er kun for informasjonsformål, sanofi-aventis har ikke ansvar for det eksterne nettstedet. Vil du fortsette?

OK Avbryt