Sanofi

Please choose your country to learn more about
the products available in your market.

Europe
South America
Asia / Australia / Africa

Tar hånd om hosten din

product chesty
product chesty

Bisolvon® 8 mg tabletter

bisolvon 8mg 1 cropped colour product

Bisolvon® 8 mg tabletter er små og lette å svelge. Virker ved å løse opp seigt slim og gjøre det mer tyntflytende slik at det blir lettere å hoste opp. Finnes reseptfritt på apotek, i pakningstørrelse på 50 tabletter.

Bruksområde

Bisolvon brukes til korttidsbehandling av seigt slim i forbindelse med vedvarende luftveissykdommer. Virker ved å løse opp seigt slim og gjøre det mer tyntflytende slik at det blir lettere å hoste opp. Selv om virkningen av Bisolvon ofte merkes allerede første behandlingsdag, skjer fortynningen av slimet gradvis. Det anbefales derfor at behandlingen ikke avbrytes for tidlig. Full effekt oppnås vanligvis etter 3 - 5 dagers behandling.

Det er begrensede data på bruk av Bisolvon under graviditet. Som en forsiktighetsregel anbefales det å unngå bruk av Bisolvon under graviditet. Det er uvisst om Bisolvon går over i morsmelk. Bisolvon bør ikke brukes under amming.

Oppsøk lege dersom du får akutte pusteproblemer og tilstanden ikke bedrer seg eller hvis du blir verre. Rådfør deg med lege før bruk dersom du har magesår eller blodige opphostninger.

Enkelte pasienter har opplevd alvorlige hudreaksjoner etter bruk av bromheksin. Hvis du får hudutslett eller sår på slimhinner i munnen, halsen, nesen, øynene og/eller kjønnsorganene, skal du slutte å bruke Bisolvon og kontakte lege øyeblikkelig.

Les pakningen og pakningsvedlegget for mer informasjon.


Dosering

Voksne og barn over 12 år: 1 tablett 3 ganger daglig. De første dagene kan det være nødvendig å ta 2 tabletter 3 ganger daglig for voksne.

Barn 6-12 år: 1/2 tablett 3 ganger daglig.

Tablettene har delestrek for enkel dosering til barn 6-12 år.

Til barn under 6 år anbefales Bisolvon® 0,8 mg/ml mikstur med jordbærsmak.

Pakningen inneholder 50 tabletter.

Innholdsstoffer

Bisolvon® inneholder virkestoffet bromheksinhydroklorid.

Hjelpestoffer er laktosemonohydrat, maisstivelse, magnesiumstearat, renset vann.

Sukkerfri.

Pakningsvedlegg

Les pakningen og pakningsvedlegget nøye før bruk.

Kontakt helsepersonell dersom du har spørsmål.

Les pakningsvedlegget her

Kilde: Bisolvon 8 mg tabletter, Pakningsvedlegg, 08.05.2019

Disclaimer

Ved å bruke denne linken forlater du sanofi-aventis Norge AS sitt nettsted. Denne linken er kun for informasjonsformål, sanofi-aventis har ikke ansvar for det eksterne nettstedet. Vil du fortsette?

OK Avbryt